Swedish pancakes

 Idag har vi en lugn och skön dag att se fram emot. Vår sjuksköterska, som kommer ut en gång i veckan, har varit här och hon tyckte att allt såg bra ut. Elias har haft en jobbig natt. Moster Annica hade hand om honom så att jag fick sova, men han hade varit vaken i två timmar och kräkts. Usch!!! Sedan bajsade han två gånger på morgonen och
då fick han hoppa i duschen med mej och det tyckte vi båda var väldigt mysigt.
Leo har önskat sej Swedish pancakes till lunch idag, jag brukar säga åt honom att det heter faktiskt pannkakor men 
det går han inte med på!! 

Busiga Molly

Busiga Molly

Det här är vår vovve Molly när hon var liten. Elias har aldrig varit så förtjust i henne för när hon var liten bet hon Elias i örat!

Katten Izzy och Elias

388447-16

Kolla in Elias härliga skratt!! Den här bilden är tagen i slutet på sommaren då Elias var mycket mer medveten. Han och katten har alltid varit bra vänner, hon brukade ligga hos honom på skötbordet och han brukade dra henne i pälsen medans hon bara spann.

Tupplur i Kid Karten

Tupplur i Kid Karten

En vanlig måndag och tisdag

Resan gick jättebra och vi hade mycket trevligt och hann och träffa många gamla vänner. Det är nästan så att man skulle våga sej på en lite längre resa till våren...
Igår var det dags för ett besök hos vår underbara barnläkare och på eftermiddagen åkte vi på arbetsterapi. Doktorn tyckte att han såg mycket bra ut och att han har ökat bra i vikt. Hos arbetsterapeuten fick han en badstol som förhoppningsvis ska göra badstunderna lite lättare. Vi har verkligen haft tur med alla olika läkare och terapeuter och sjuksköterskor som vi har träffat, nästan alla är jätte duktiga och trevliga och bryr sej om vår lille prins.
Elias fick också smaka på lite banan och det var ganska gott verkade han tycka.
Idag fick jag och Elias åka till WIC kontoret där vi skulle få fler kuponger till hans välling. Men jag hade glömt intyget som doktorn hade skrivit så det blev inga kuponger. Jag blir lite glömsk emellanåt, det är inte lätt att hålla ordning på allt! Nu sitter jag här med mina favoritkillar Leo och Elias och ska ha en skön eftermiddag, Livia är i skolan.

Födelsedags kalas

Måste bara berätta om Elias jättemysiga födelsedags kalas. Vi hade bjudit lite kompisar och till sist blev det fyra
familjer som dök upp. Moster Annica hade lagat smörgåstårta och vi hade gjort amerikansk tårta. Elias fick inte 
smaka denna gången eftersom han inte verkade gilla det så mycket i tisdags. Han tyckte mycket om sitt kalas och all
uppståndelse. Först satt han hos Annica och sedan hos Roberta men när det var dags att sjunga Happy Birthday då var han lite gnällig. Så fort alla började sjunga blev han alldeles lugn och lyssnade noga, det kändes som att alla klämde i lite extra för jag tror att alla var lite extra glada att han har klarat av sitt första år så pass bra som han har.
Det fick iallafall en gammal mamma att bli varm inombords och lite tårögd. Sedan fortsatte vi bara att umgås och mysa resten av eftermiddagen och kvällen. Det gick åt ca 4 kannor kaffe och ni får fråga Stephen hur många öl 
det gick åt. Det var synd att ni inte kunde komma men jag lägger ut lite bilder om några dar. Imorgon ska vi åka till
Indianapolis så ni får önska oss lycka till för det är första resan med Elias på länge. Det blir mycket sladdar och välling och mediciner att packa. Innan kalaset hann vi med ett läkar besök också. Såret runt peggen har blivit lite infekterat men de tyckte inte det såg så farligt ut, måste bara smörja med lite olika salvor.

Födelsedags fin

388447-14

Den här tröjan fick han av mej och Stephen, söt va?

Tårta

388447-13
Elias smakar på sin tårta men han tyckte inte att den var så god..

Elias 1 år

388447-12


Här är Elias och moster Annica som är här och hjälper oss. Han kunde inte blåsa ut ljuset själv utan fick hjälp utav sina syskon. Han hälsar och tackar för alla lyckönskningar på födelsedagen.

Happy Valentine's Day i efterskott

388447-11

1 åringen

Tänk att du fyller ett år idag! Allt går så fort... När jag tänker tillbaka på det senaste året har jag många blandade känslor. Jag kommer ihåg att jag tyckte att jag var världens lyckligaste mamma när du föddes. Graviditeten och förlossningen hade gått så bra och jag kunde inte vänta att få börja mitt nya liv som trebarns mamma. När vi hade börjat märka att något inte stod rätt till med dej i somras hoppades vi på att du åtminstone skulle kunna sitta tills din 1 års dag. Det är märkligt hur saker och ting förändras... Nu känner jag mej lycklig för att du är du och för att du finns här fortfarande min gullunge. Jag är glad och tacksam att jag får vara din mamma och att jag får vara hos dej.
Grattis på 1 års dagen!!! Hoppas vi får uppleva många fler tillsammans!!!

Mys med mamma

388447-9

Stolt pappa

388447-8

Grattis på födelsedagen

388447-10

Läkar besök och Äpplemos

Igår var det dags igen att åka ner till Children's Hopital för två läkarbesök. Först träffade vi kirurgen som opererade peggen in i magen på Elias. Han tyckte att allt såg bra ut och nu slipper vi åka och träffa honom igen, vilket är skönt för vi är på sjukhuset åtminstone en gång i veckan utöver de vanliga sjukgymnastik och arbetsterapi tiderna. Efter det träffade vi gastrit läkaren. Han tyckte att Elias såg väldigt bra ut och han sa att Elias kunde få 5 timmars paus från sin pump!! Det känns som vi börjar få våra liv tillbaka, från början var Elias kopplad till pumpen 24 timmar om dygnet vilket var lite påfrestande. Men nu kan vi springa runt med honom i huset eller åka iväg. Doktorn uppmuntrade mej också till att testa att mata Elias lite grann. Igår fick han smaka lite äpplemos och det var verkligen kul att se honom smaska i sej, han verkade komma ihåg hur man gjorde. På nåt sätt känns det bra att se sitt barn äta och njuta...

Alla hjärtans dag

Igår när jag var i affären skulle jag köpa mjölkersättning ( det är vad Elias får igenom tuben i magen ) och tomater och smör. Vi får kuponger från staten för att köpa Elias mjölk och det tar alltid lång tid för kassörskan att knappa in all information och oftast är det fattiga som får hjälp på det sättet. Iallafall
tycker jag att det är lite pinsamt för jag tänker att de som står bakom i kön tycker att det tar för lång tid och att vi utlänni ngar försöker  utnyttja systemet. Mycket väl stod det en dam bakom oss och trampade lite nervöst och när jag väl skulle betala för mina varor hade jag inte tillräckligt med pengar... Mycket pinsamt, jag börjar kolla vad jag kan lägga tillbaka men då säger damen i kön att hon vill betala får resten!! Jag blev alldeles paff, jag trodde inte att det fanns så snälla människor, vi känner ju inte varandra ens. Jag blev så glad att hon fick en stor kram!!
Jag borde ha vetat att det fanns så snälla människor faktiskt för det är nåt jag har fått lära mej under tiden Elias har varit sjuk. Vi har fått kort och pengar från folk som vi känner men också från endel som vi aldrig har träffat. Det känns jätte bra att veta att man har stöd och att det finns snälla och goda människor runtomkring en.

För ett år sen

För ett år sen

Väntar på lillebror

388447-7

Elias fina leende

Elias fina leende

Jag älskar denna bilden pga Eliasens goa skratt! Tyvärr var det väldigt länge sen han log, det verkar inte som att han kan längre. Ibland får han till ett litet gurgel
 när han tycker att något är jätte kul..Han tycker mycket om att gosa och det gör jag med! 

Leo och Theodore

Leo och Theodore

Här är Leo och hans kusin Theodore när de var på besök här i julas. Vi saknar er!!

Mys i puffen

388447-4

Här ligger Livia och Elias och myser i puffen. Livia är jätte duktig på att hjälpa till med sin lillebror och hon har börjat bli alldeles tokig i bäbisar. Hon brukar säga ," Mommy, I want a hundred babies!"

Elias på sjukhuset

388447-3

Detta kortet och det första, var taget av en fotograf när Elias var på sjukhuset i höstas. Vi hade beställt tid med henne men eftersom vi var inlagda kunde vi inte ta korten där hemma som planerat. När hon fick höra talas om hur det låg till skyndade hon sej till sjukhuset precis innan Elias fick en sond i näsan.
Är han inte söt?!!!

RSS 2.0