Lille älsklingen

Elias verkar må ganska bra men han behöver fortfarande syrgas. I måndags när vi skulle till sjukhuset för att röntga lungorna på honom var vi tvungna att ta med syrgasen och det var lite krångligt och det är något jag inte vill vänja mej vid. Vi har ju vant oss vid mycket men jag vill så gärna att han ska kunna andas så pass bra på egen hand att han slipper syrgasen för då känner vi oss mer fria! Vi har inte fått reda på resultatet från röntgen ännu men jag berättar när jag vet.

Helt utpumpad efter röngen

Söta små syrgasmätar-tår

Äntligen fint i trädgården

Vår trädgård brukar vi inte ägna så mycket tid åt men nu har vi faktiskt gjort fint i rabatten framför huset. Det är ju inte precis någon grönskande, blommande oas men jag hoppas att det ska vara lättskött. Stephen fick tom ut  den gamla stubben och nu väntar vi bara på att buskarna ska växa sej stora.
 



Sommaren har kommit!

Idag har vi haft jättevarmt här, nästan 30 grader men tyvärr är det inte bara vädret som har varit varmt utan Elias vaknade i morse med hög feber. Han var alldeles svettig och röd på hela kroppen och han hade fått ut massa slem i sängen. Syrgasen åkte på igen redan igår och idag var även hans hjärtfrekvens hög. Vi satt och vaktade på honom och gjorde vad vi kunde för att få ner febern och efter någon timme såg det bättre ut. Han var ovanligt pigg vilket kändes lugnande. Nu ligger han och sover så gott och temperaturen är lite mer normal och hjärtat har lugnat sej också. På sistone har han haft ännu lägre temeperatur än innan, 33-34 grader så när han känns varm är det nästan konstigt. Vet inte om det är en ny infektion på gång eller om det bara är termostaten som har blivit lite knasig. Vi ska iallafall röntga lugnorna igen i början på nästa vecka för att se att lugninflammationen verkligen är borta.

Min lille kämpe

Sen sist har mycket hänt... Elias har varit på sjukhuset igen och denna gången hamnade han på intensiven pga andningssvårigheter. Läkarna kom aldrig riktigt fram till om han hade lunginflammtion eller ej men de behandlade honom mot det för att vara på den säkra sidan. Det var riktigt skrämmande och han mådde så dåligt att vi fick andvända en "bi-pap". Vet inte riktigt vad det kallas för på svenska men det är en slags apparat som andades för Elias utan att behöva stoppa en tub ner i halsen på honom. Efter tre dagar på intensiven flyttade de oss till ett vanligt rum där vi stannade i några dagar till. När vi kom hem från sjukhuset behövde han fortfarande syrgas men nu är han helt utan vilket känns fantastiskt. Även om man vet att det är en infektion som gör Elias så dålig är det ändå svårt att veta om han kommer att komma tillbaka till samma stadie där han var innan infektionen. Men nu verkar han vara ungefär likadan som han var innan infektionen. Jag säger till honom hela tiden att jag är så glad att han klarade sej, det här var absolut den tuffaste infektionen hittills. Livet känns konstigt när det hoppar så dramatiskt mellan liv o död men just nu ser jag bara fram emot sommaren och jag hoppas att Eliasen kan hålla sej frisk länge... Måste också berätta att jag är så tacksam för barnsjukhuset här i Cincinnati. Det börjar kännas som ett andra hem och alla sköterskorna på "vår" avdelning är så duktiga och jättegoa. Det är inte ovanligt att de också fäller en och annan tår när Elias mår dåligt och det tycker jag visar på att de verkligen bryr sej om vår lille prins.
Tyvärr när vi äntligen kom hem från sjukhuset drabbades de flesta i familjen av magsjuka och det är därför jag inte har haft någon ork att blogga på länge.
På intensiven:



Äntligen hemma:


Easter Egg hunt




Det kan inte bli mer amerikanskt än så här till påsken; en fluffig kanin, plastägg i pastell färger och massa godis! Det var årets easter egg hunt här i vårat grannskap nu i söndags och barnen hade såklart jättekul. De fick inte bara godis utan även varsin drake som vi sedan försökte flyga med resten av dagen. Det var ca 20 grader varmt men idag har vi snö!!!
Jag och Elias har haft fullt upp med två läkarbesök denna veckan och alla var nöjda med hur bra Elias mår. Jag vet inte om det är för att han är så söt men alla hans läkare säger att Elias är deras favoritpatient... Tror ni att de säger det till alla sina patienter?

Livia uppträder

Här är några dåliga bilder från Livias skola. De har haft besök från en musiker i skolan och de har skrivit en egen sång som de sjöng för oss. Hon är verkligen jätteduktig och innan det var dags att åka var hon så lycklig för att hon skulle få uppträda på en scen. Livia ville också att jag skulle ta ett kort på hennes finger som hon har klämt i en dörr hemma hos en kompis. Kortet blev inte bra men hon blir iallafall nöjd om det finns fler som tycker synd om henne...
Annars är allt bra här, lugnt o skönt. Elias verkar må bra, lite slöare än vanligt men annars bra. Jag njuter av varje sekund som jag får snusa honom i hans långa hår... Min syster Erika och hennes son Theodore ska komma om en vecka och det ska bli så kul!! Lillebrosan Kim ska också komma på besök i juni!! Jag älskar att ha huset fullt!!!
 

RSS 2.0