Elias leker med leksak!


Har kommer en liten videosnutt, tack for hjalpen Ulle! Ni far ursakta den irriterande rosten i bakgrunden men man ar ju en ganska stolt mamma!!

Skolpojken

Nar Elias fyllde 3 ar blev han erbjuden att starta pre-school har i varat skolomrade och det tackade vi garna ja till. Eftersom att han ar sa kanslig for infektioner beslot vi alla att han ska fa hemundervisning och det har verkligen funkat jattebra. Hans froken kommer hit tre ganger i veckan och ibland har hon med sej en sjukgymnast eller arbetsterapeut eller talpedagog och Elias ar jatteduktig. Fast ibland vill han bara sova och da ar det lite svart att fa honom till att gora nagot alls. Vi forsoker att komma pa ett satt for honom att komunicera sa just nu arbetar vi pa att han ska blinka nar han sager ja, det ar spannande! Han har fatt lana en leksak som han kan fa igang sjalv och det har jag filmat men jag vet inte hur man satter in filmsnuttar har pa bloggen, ar det nagon som vet, Ulrika kanske?
Elias har varit lite krasslig de senaste dagarna sa igar tog vi honom till sjukhuset an en gang for att rontga lungorna och han hade inte lunginflammation men det ser ut som att bada lungorna har kollapsat lite allra langst ner. Det har gor mej valdigt nervos, jag vet inte riktigt vad det innebar... Han har ju haft kollaps forr men det var ju hela hogra lungan och han blev snabbt battre. Doktorn sa att vi gor redan allt vi kan sa nu far vi val bara vanta och hoppas att han kommer over sin infektion och att lungorna aterstaller sej efter det.



Varkanslor

Idag fick vi riktiga varkanslor. Solen skiner och jag och Elias gick pa en liten promenad och sedan satt vi och myste i tradkojan. Under promenaden sag det precis ut som att Eliasen smilade, han har ju forlorat den formagan for lange sedan men pa sistone gor han en liten finurlig min som ser precis ut som ett smile. Egentligen spelar det val ingen roll om det ar ett riktigt smile eller ej for han ser sa glad och fornojd ut. Jag drog fram kameran sa fort jag kunde men jag var nog inte riktigt tillrackligt snabb men har ar kortet iallafall.

Att titta pa tv med storasyster och storebror ar alltid kul men speciellt mysigt nar man far sitta i storasysters kna.


Nya toan

Jag har ju ocksa lovat att satta in bilder pa varan nya toa. Vi har ju fatt den fixad sa att den skulle passa Elias lite battre. Vi brukade ha ett badkar men nu ar det en dusch som det ar tankt att vi sa kunna rulla in Elias pa sin duschstol fast vi har inte fatt alla delar till den annu. Vi kan anda anvanda den och det ar mycket smidigare an innan.
Elias har haft en tuff natt, mycket slem och han har behovt mer syrgas an vanligt. Jag hoppas att dagen kommer bli lite lugnare och att vi kanske kan sova lite pa soffan om vi blir for trotta.




Prinsens kalas

Idag var det da dags for Elias kalas. Eftersom att han ar var lille prins sa blev det temat pa kalaset i ar och vi gjorde inbjudningar med kronor pa. Livia designade tartan med en groda som drommer att fa vara en prins ridandes pa en hast. De scanade hennes teckning pa tartan och den blev jattegullig och hon var sa stolt att hon hade fatt vara med och gora den.

Nasta kort ar taget i bilen innan vi skulle kora till kalaset. Jag och Lina korde med Elias och Stephen tog Livia och Leo i den andra bilen. Det tar ca 5 min att kora dit vi skulle men Elias blev sittandes dar han sitter i ca 45 min for jag laste in honom med nycklarna kvar i bilen!!!

Vi ringde polisen och lassmeden men till slut var det en man som nog var en gammal biltjuv som sag vad som hande och oppnade dorren med hjalp av en galje och en skruvmejsel. Han borde fa dagens ros men jag tror inte de har det har... Tack o lov sov Elias nastan hela tiden, det var nog varre for oss som stod utanfor. Efter detta aventyret hade vi ett jattetrevligt kalas. Elias verkade stormtrivas med alla kompisar som hade kommit och aven fast det blev lite hogljutt var han helt nojd.

Moster Lina och Elias efter parsen i bilen, tack for all hjalp Lina!


Roberta och Elias forsoker halla sej bacillfria. Roberta ar en nara kompis till mej och hon har tyvarr fatt cancer. De har tva tuffingarna har alltid statt varandra nara och jag beundrar dem bada tva for deras kamparglod och livsvilja.

Ett kort pa de flesta av barnen 
Aven fast kalaset startade panikartat, var det en jattelyckad dag och jag ar sa glad att Elias madde bra nog att vi kunde ta med honom ut pa nagot roligt. Happy birthday sangen far mej att bli lite rord nu for tiden och det later sakert knasigt men nar man sjunger den for Elias ar det sa speciellt pa nat satt. 
Kan inte motsta att satta in en massa andra bilder...


RSS 2.0