Antligen!

Det verkar som att vi antligen ska fa aka hem antingen idag eller imorgon! Elias har matt mycket battre de senaste tva dagarna men han behover fortfarande 2 liter syrgas. Vi har ju allt vi behover dar hemma och det kommer nog ta ett tag innan vi kan sanka syrgasen mera. Han har varit mycket piggare och andningen ar mycket battre. Det ska bli skont att komma hem och fa av honom alla sladdar som sitter fast pa honom just nu sa vi kan gosa och leka lite mer obehindrat.

Jul pa sjukhuset?

Elias har fatt RS virus och lunginflammation och vi har varit har pa sjukhuset sedan i sondags. Det har verkligen varit en kanslomassig bergochdal bana denna gangen, sa fort han borjar verka lite battre sa blir han samre igen. Vi fick ligga pa intensiven i tva natter men nu ar vi tillbaka pa "var" avdelning igen och har kanner vi oss hemma. Elias ar som vanligt en riktig liten kampe och all hans kraft gar till att forsoka andas, hans brostkorg aker in och ut och det ser verkligen jattelaskigt ut och valdigt anstrangande. Jag onskar sa att jag kunde ta over hans andning en liten stund for att ge honom lite fornyad energi, jag kanner mej sa hjalplos!

Vi Foraldrar

En gammal van till mej fran Halmstad, Therese Alhult, ar journalist och i somras intervjuade hon mej om hur det ar att vara Elias mamma. Vi foraldrar har publicerat artiklen sa skynda er ut och kop nr 1 av tidningen och jag hoppas att ni tycker om den! Sjalv tyckte jag att Therese skrev jattebra och jag tycker att det kanns viktigt att sprida information om krabbe och jag alskar att fa dela med mej utav min alskling, han har sa mycket att lara oss alla! Om du besoker Eliasens blogg for forsta gangen pga artiklen vill jag passa pa att halsa er valkomna och hoppas att ni besoker oss igen!

Årets julgran

I år hade vi bestämt oss för att såga ner vår egen gran men tyvärr fick jag och Elias stanna hemma för han mådde inte så bra. Elias tyckte det var jättehäftigt när Stephen bar in granen i huset, han fick världens största ögon och bara tittade på den vackra granen. Katten Dora tyckte också att det var spännande!
Tyvärr har jag inget kort på den färdigdekorerade granen för vi har liksom inte riktigt gjort det ännu men det kommer!

Leo har tappat sin första tand!


Pepparkaksbak

Nu börjar Elias bli ett riktigt proffs på det här med att baka pepparkakor. Tänk att det är tredje julen som Elias och vi får njuta utav att vara tillsammans och göra sådana här enkla men roliga saker som att baka!
Elias, 10 månader, får lite hjälp med kaveln.
Nästan 2 år gammal, trycker ut en fin hjärtformad pepparkaka
Elias, nästan 3 år gammal, hanterar kavlen alldeles själv! Fast han fick lite hjälp av kusin Annika och storasyster Livia.

Elias står upp!

I måndags hade Eliasens sjukgymnast med sej den här ställningen där Elias kan stå alldeles själv. Både jag och Leo blev alldeles överlyckliga att se Elias, snart 3 år gammal, för första gången stå själv! Det var verkligen jättehäftigt! Vi har fått låna den men vi ska skaffa en egen så snart som möjligt. Vi var lite oroliga att Eliasen inte skulle tycka om den men han verkade tvärtom mycket nöjd och glad.

Play-date

Tidigare i veckan hade vi besök utav två av Elias kompisar och deras mammor. De hade jätteroligt tillsammans och man såg att de tyckte om varandras sällskap och alla tre tyckte mycket om att krama varandra och gosa!
Annars är det fullt upp här som vanligt. Elias är rosslig mest hela tiden så nu gör vi alla hans behandlingar var fjärde timme dygnet runt och det får honom att må lite bättre men mina och Stephens påsar under ögonen blir bara större men det är det värt! Trädkojan är färdig och det blev så bra och vi är jättenöjda, vi leker där ute så fort solen tittar fram. Denna veckan har vi haft fullt upp med renovering av barnens badrum. Vi har fått pengar till att handikappanpassa duschen så nu håller byggarna på att kakla och de ska även måla om och sätta in en ny vask som inte läcker(som vår gamla gjorde). Jag kan inte vänta tills det är dags att rulla in Elias på duschstolen för hans premiär dusch i det nya badrummet! Jag tror att det kommer att hjälpa oss otroligt.

RSS 2.0