Elias kompis Nadia

Idag kom Elias kompis Nadia och hennes mamma för att leka. Nadia är en utav Elias bästa kompisar, hon ser till så att ingen rör honom och om nån kommer för nära börjar hon skälla och vifta med pekfingret! Hon ser också till så att Elias har grejer att leka med. Idag hittade jag våra mobiler och lite leksaker hos Elias som hon hade hämtat till honom. Alla våra barn råkade ha ränder på sej idag så vi kunde inte motstå att ta kort på dem.

Helgen

Vi har haft en jättetrevlig helg med besök hos några vänner och biobesök för hela familjen! Elias var jättetrött när vi var hemma hos våra kompisar och sov nästan hela tiden på deras mysiga soffa men under bion höll han sej vaken. Det stora kortet med alla tre barnen är mitt nya favoritkort, de ser så goa ut!

Apparater

Häromkvällen tog jag lite bilder på Elias apparater som vi använder åtminstone två gånger per dag. Det kanske inte är så intressant men jag tycker att de verkligen hjälper Elias att må bättre och andas bättre. Han har haft lite små infektioner på sistone men tack vare alla dessa hjälpmedel har det inte utvecklats till lunginflammation.
Det här är en inhalator som han andas in två olika astmamediciner, pulmicort och xopenex. Ni som har barn med astma vet att många tycker att det känns obehagligt med masken men Elias brukar inte protestera, det är nästan som att han känner att det hjälper.
Nästa är bilder på en apparat som kallas västen. Man sätter västen runt bröstet och den fylls med luft och skakar sedan Elias. Han brukar tycka det är ganska mysigt och han somnar ofta när han använder den. Meningen är att skakningarna ska få loss slemmet i lungorna och jag tycker att Elias andning har blivit bättre sedan han började använda västen.
Detta är en maskin som kallas "cough assist". Den blåser in och ut luft i lungorna och det gör så att slem ska komma upp så att man sedan antingen hostar ut det eller suger ut det med sugmaskinen.
Det här är en syrgas koncentrator, Elias använder syrgas när han är sjuk och ibland på nätterna. Vi har också en syrgas tank att använda i nödfall och vi har små tanker som vi kan ta med oss om vi ska iväg.
Jag glömde att ta kort på sugmaskinen men det får jag göra en annan gång. Ni kan tänka er att det tog ett tag att packa när vi skulle till New York! Jag som brukade tänka att det var mycket när Livia och Leo var små med vagnar o blöjor men detta är en helt annan kategori!
Elias har också fått lite humör som två-åringar brukar. Igår satt vi ute på altanen och när det var dags att gå in gnällde han till så fort vi kom innanför dörren. Det var så tydligt att han protesterade mot att gå in! Egentligen borde jag ha fjäskat och gått ut igen men han behövde verkligen en ren blöja...

Pumpa mössa

Här ligger Elias och väntar på att vi ska åka på pic-nic. Lina har virkat mössan till honom och han är så söt i den, fast han är ju söt i allt!!

Tips

Ville bara tipsa er om min och Linas nya blogg där vi visar våra sy-grejer http://www.stugadesign.wordpress.com/
Om ni är intresserade av att se mer kort från krabbe konferensen kan ni gå in på http://www.huntershope.org/ Klicka på "family programs" och klicka sedan på "family and medical symosium". Där finns också annan intressant information om krabbe.

Hejdå mamma!!

Idag åkte mamma hem och vi saknar henne redan...tack för allt mamma, vi älskar dej!

Skoltider

Nu har Livia och Leo börjat skolan och än så länge tycker de att det är skoj! Jag är bara så glad att jag har Elias hemma hos mej annars hade det varit så tomt, tänk att de har blivit så stora redan!

RSS 2.0